Éttermünknek eklektikus–neoreneszánsz stílusban emelt impozáns, műemléki védettséggel bíró épület ad otthont, mely a ménesbirtok 100 éves fennállásának évében, 1885-ben épült. Építészeti jelentősége, hogy az ország egyetlen megmaradt fagerendavázas (fachwerkes), épülete.

Építészeti stílusjegyeire az elővárosi eklektika fagerendavázas, faverandás, tiroli (svájci) irányzata jellemző. A budapesti országos kiállításon állították fel, majd szétszerelve szállították Mezőhegyesre, s itt újra összeállították. Eredetileg zsindelyfedéssel rendelkezett. Az emeletes, magas tetős, „L” alakú épületnek kétoldali, fa gerendavázas aszimmetrikus oromzata van, csúcsíves óratornyával a színes üvegezésű, zárt erkélyt összeépítették. Később, amikor a fa tartógerendák, oszlopok teherbíró képessége az elhasználódás következtében csökkent, az oszlopok és gerendák közeit téglával építették be.

Három díszes nagyterme van. A termek kazettás famennyezettel, fali lambériával készültek. Három öntöttvas korinthoszi oszlop áll az épületben, és faragott fakarzat készült az emeleti bálteremben a zenekar számára. Az impozáns épület először szálloda majd tiszti kaszinó volt.

Vendégei ismerhették még Központi Szálloda, Centrál Hotel, Kovács Vendéglő és „Új Világ” néven egyaránt. Az épület déli szárnya ma a vendéglátást szolgálja. Az étterem adottságai biztosítják egyéni vendégek, társaságok, csoportok, családi és céges rendezvények menüvel, illetve étlapról (Á la carte) történő gyors, színvonalas kiszolgálását. Az étteremi rész 200, az emeleti díszterem 60 fő befogadására alkalmas. Konyhafőnökünk a hagyományos magyaros és a helyi specialitások mellett változatos ételekkel és ízekkel várja a hozzánk látogatókat.

ÉTKEZTETÉS
RENDEZVÉNYEK
SZÁLLÁS
Cím: 5820 Mezőhegyes Kozma Ferenc utca 10.
Telefon: 06 (30) 445-90-62
Műemlék jellegű!
A ház gondnoka az udvarban lévő garzonlakásban lakik.
Parkolási lehetőség személyautó részére zárt udvaron belül (ingyenes).

A vendégház az alábbi helységekből áll: A helyiségek külön fűthetőek.